Har du noen gang opplevd at hverdagen blir for hektisk, og at du lengter etter hvile og avslapping? Alle har behov for litt alenetid iblant. Kanskje trenger du det etter en lang dag med trafikkaos, eller når barna har vært syke hele uken? Kanskje er du på etterskudd med klesvasken, eller kanskje gikk en presentasjon på jobb ikke helt etter planen? Etter en stressende dag hjelper det alltid å være litt alene. Da kan du slappe av, stresse ned og prioritere deg selv!

Hvis du vil lade batteriene slik at du blir klar til ny dyst, gir vi deg noen enkle tips du kan prøve uten å forlate huset:

Ta et avslappende skumbad

Jeg slapper alltid av når jeg tar skumbad. Tilsett noen dråper deilig badeskum, tenn noen stearinlys, sett på litt musikk, og nyt en avslappende stund i badekaret. Ingenting kan måle seg med et varmt bad når det gjelder å avspenne musklene, åpne opp porene og klarne tankene.

Påfør en ansiktsmaske
Du trenger ikke gå på spa for å få en god ansiktsmaske. Du kan få samme opplevelse hjemme. Velg en ansiktsmaske som har en inspirerende duft, for eksempel rosmarin eller mynte. Påfør den på ansiktet, la den tørke, og vent på resultatet. Jeg liker å la ansiktsmasken virke mens jeg slapper av i badekaret. Det er noe med dampen, boblene, de aromatiske duftene og den avslappende atmosfæren som gjør susen. Masker som inneholder bentonittleire, har fantastiske tonende og absorberende egenskaper. Dessuten føles den silkemyke leiren herlig mot huden.

Skrubb bort hverdagen
Iblant trenger vi å skrubbe vekk alle problemer. Så hvorfor ikke unne deg en eksfolierende skrubb som dufter deilig og inneholder skrubbepartikler som fjerner døde hudceller? Når du kjenner den silkemyke huden, glemmer du alt som er vanskelig.

Tilfør fuktighet fra topp til tå
Ingenting kan måle seg med å smøre på en fuktighetsgivende krem etter eksfoliering eller et deilig skumbad. Påfør kremen mens huden fortsatt er fuktig, for da holder den bedre på den sårt tiltrengte fuktigheten. Huden vil føles både yngre og deilig myk. Unn deg noen minutter til å slappe av, nyte øyeblikket og fokusere på tær, føtter, bein og armer. Litt massasje og en god fuktighetskrem demper hverdagens stress.

Ta deg tid til … et eller annet!
Alle har noe som de liker å gjøre, og som får dem til å slappe av. Kanskje ta skumbad, gå en rask tur, ta en dukkert eller noe helt annet? Kikke i et blad du liker, eller begynne på den boken du lenge har hatt lyst til å lese? Uansett hva du gjør, er det viktig at du unner deg litt luksus i hverdagen.

Du må aldri ha dårlig samvittighet for at du passer på deg selv. Litt luksus betyr veldig mye, og det kommer alle rundt deg til gode. Så hva venter du på?

Skrevet av skjønnhetsekspert Jacquie Carter – Director Worldwide Outer Nutrition Education and Training hos Herbalife.